• Spooren en Zoon

Wateroverlast, wat kan ik er tegen doen?

Bijgewerkt op: 20 aug. 2021

Regulier onderhoud van uw riolering: tips om wateroverlast te voorkomen

Wateroverlast krijgt een steeds grotere impact in ons dagelijks leven. De tegenwoordig steeds vaker optredende zware regenval leidt gemakkelijk tot overstromingen. De hemelwaterafvoeren en rioleringen komen onder druk te staan door de grote hoeveelheden water. Het is daarom van groot belang om de riolering en afvoeren in en om uw huis in goede conditie te houden. Ontstoppingsdienst Spooren en Zoon uit Maasmechelen geeft u graag een aantal nuttige tips om wateroverlast te voorkomen.


Wees alert op verstoppingen in uw riolering

Calamiteiten door overstroming worden vaak veroorzaakt door verstoppingen in de riolering. Een verstopte afvoerleiding is niet langer in staat om het water naar behoren af te voeren. Vaak ontvangen we de eerste signalen al eerder, voordat de verstopping een feit is. We merken dat het water minder snel door het afvoerputje verdwijnt, dat het water in gootsteen, douchebak of toilet hoger komt te staan of dat de goot regelmatig overloopt. Het is dan zaak om direct te handelen. Als simpele huismiddeltjes met soda en azijn of andere ontstoppingsmiddelen en reinigingsmethoden niet het gewenste resultaat geven, schakel dan snel een professionele rioolservice in. Ontstoppingsdienst Spooren en Zoon brengt de situatie in kaart om de oorzaak van de verstopping op te sporen. Wij komen meteen in actie met speciale apparatuur en eventueel detectiecamera’s om het wateroverlast effectief aan te pakken en de riolering weer goed werkend te krijgen.

Preventief te werk om wateroverlast te voorkomen

De periodieke reiniging van rioolleidingen wordt snel over het hoofd gezien, maar is niet minder belangrijk om op termijn problemen met uw riolering en vervelende verstoppingen te voorkomen. Het is daarom aan te raden om van tijd tot tijd uw rioleringsbuizen te laten reinigen door onze speciale rioolservice. Wij zijn erin gespecialiseerd om uw riolering onder hogedruk door te spuiten en zo uw riolering te ontdoen van ophopend vuil, vet en slib. Op deze manier gaat u het dichtslibben van uw afvoerleidingen tegen. Daarnaast kunt u zelf een bijdrage leveren aan een optimale waterafvoer door de goten van uw woning goed schoon te houden. Verder kunt u het beste regelmatig vuil, etensresten of haren uit uw afvoerputjes halen. Vermijd ook het doorspoelen van vetresten, mayonaise en jus in de gootsteen. Zo voorkomt u hiermee dat vuil en vet zich extra ophoopt in de leidingen. Bel snel Ontstoppingsdienst Spooren en Zoon uit Maasmechelen voor meer informatie over uw riolering, wateroverlast en tips om dat te voorkomen.

19 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Heeft u last van een vieze geur in huis en vermoedt u dat het komt door een verstopte afvoerbuis van de wc of wasbak? Krijgt u te maken met een verstopte gootsteen? Of misschien het putje van de douch