• Spooren en Zoon

Verstoppingen in het afvoersysteem voorkomen: zo gaat het in zijn werk

Praktische tips die verstoppingen helpen vermijden


Niets zo vervelend als een verstopt afvoersysteem. Elke afvoer kan wel eens verstopt geraken, maar de kans dat het ook effectief gebeurt, hangt af van de mate waarin u zelf preventief te werk gaat. In deze blog krijgt u een reeks tips die verstoppingen in het afvoersysteem helpen voorkomen.


Maak uw goten tijdig schoon

Tijdens het winterseizoen hopen bladeren en andere vuilresten zich snel op in uw afvoergoten. Al dat afval dreigt de buizen te verstoppen. Daarom is het uiterst belangrijk om de goten tijdig proper te maken. Zo krijgen vuilresten geen kans.

Gebruik toiletpapier met mate

Toiletpapier is noodzakelijk bij een toiletbezoek. Zorg er wel voor dat u niet meer papier gebruikt dan strikt nodig. Overdrijft u ermee? Dan dreigt al het toiletpapier een prop te vormen die de afvoerleidingen van uw toilet verstopt.

Ontstoppen op tijd en stond

Maak er een goede gewoonte van uw afvoerleidingen te ontstoppen met een ontstopper. Verontreiniging komt zo naar boven en u verhindert een te grote opstapeling van vuilresten die een grotere verstopping veroorzaken.

Ontstoppingsmiddel als ultiem redmiddel

Bereikt u met een ontstopper niet het gewenste resultaat? Dan brengt een ontstoppingsmiddel mogelijk wel soelaas. Dit soort middelen zijn verkrijgbaar in de handel en zijn ontwikkeld om hardnekkige verstoppingen op te lossen.

Filter voor doucheputje

In het doucheputje blijft heel wat haar over. Te veel haren kunnen leiden tot een verstopping van de doucheafvoer. Daarom doet u er goed aan een filter te plaatsen in het putje van de douche. Zo vermijdt u verstoppingen.

Denk aan een propere gootsteen

Bij het afgieten tijdens het koken blijven er wel eens etensresten achter in het putje van de gootsteen. Met een zeefje vangt u die resten feilloos op en vermijdt u dat ze zich gaan ophopen en de afvoer verstoppen. Zit u toch met een grotere verstopping die u zelf niet kunt oplossen? Contacteer dan snel Spooren en Zoon. De oplossing voor al uw verstoppingsproblemen.
16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Heeft u last van een vieze geur in huis en vermoedt u dat het komt door een verstopte afvoerbuis van de wc of wasbak? Krijgt u te maken met een verstopte gootsteen? Of misschien het putje van de douch