• Spooren en Zoon

Ontstoppingen in afvoer of wc: hoe lost u het op?

Kleine ontstoppingen

Niets zo vervelend als een verstopte afvoer, riolering of toilet. Niet alleen bemoeilijkt dit het doorlopen van water, maar na een tijdje kan er ook een ongewenste geur in uw huis gaan hangen.Wanneer u er nog vroegbij bent, kunt u gelukkig het probleem misschien zelf nog oplossen. Zo kan u bijvoorbeeld de afvoer ontstoppen met een gewone keukenontstopper. Dat doet u door pompbewegingen te maken met de zuignap totdat de verstopping opgelost is. Lukt dit niet, dan kunt u een ander huishoudtrucje proberen met soda en kokend water. Dit kan eenvoudig door soda op te lossen in kokend water en het mengsel door de afvoer te gieten. Nadat u het een tijdje hebt laten inwerken, test u of het probleem is opgelost door de kraan open te draaien.


Is het probleem nog steeds niet opgelost, dan rest er nog de mogelijkheid om het sifon schoon te maken. Houd er rekening mee dat u hier best een emmer onder plaatst om het water en afval in op te vangen. Bovendien is het belangrijk om te weten dat deze methode enkel handig is als u vrij zeker bent dat de verstopping bij de gootsteen of wastafel zit. Vermijd bij het ontstoppen van riool het gebruik van chemische producten om schade aan uw leidingen te voorkomen. Lukt het niet om de afvoer of wc zelf te ontstoppen, schakel dan een professional in.


Slaagt u er niet in de verstopping op te lossen?

Wanneer de verstopping al iets ernstiger is of op een moeilijk bereikbare plaats zit, dan doet u beter beroep op een professionele ontstoppingsdienst. Deze komen dan zo snel mogelijk ter plaatse met professionele apparatuur waardoor het probleem in een mum van tijd wordt opgelost. Zo maken ze vaak gebruik van een inspectiecamera waarmee ze de verstopping makkelijk opsporen, en professionele reinigingsproducten.

Zoekt u een ontstoppingsdienst in de buurt van Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Lanaken, Genk, Zutendaal of As? Contacteer dan ontstoppingsdienst Spooren en Zoon.


15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Heeft u last van een vieze geur in huis en vermoedt u dat het komt door een verstopte afvoerbuis van de wc of wasbak? Krijgt u te maken met een verstopte gootsteen? Of misschien het putje van de douch