• Spooren en Zoon

Help, mijn afvoer is verstopt! 7 mogelijke oorzaken…

Ontstoppingsdienst Spooren & Zoon kan uw afvoer snel en vakkundig ontstoppen. Contacteer ons!


1. Gootsteen of afvoerbuis verstopt door vet

Gaan vuile borden na een heerlijke feestmaaltijd met sauzen, etensresten en al meteen de gootsteen in? Dan laat dat feestgedruis ook sporen na in uw afvoer. Afwas na afwas zet vuil en vet zich al snel af in uw afvoerbuis. Of durft u wel eens olie door te spoelen in uw toilet? Het zal niet de eerste keer zijn dat onze klant de frietketel voor een verhuis nog snel even wil schoonmaken en het vet door de afvoer van de wc giet… met alle gevolgen van dien voor de volgende huurder.


2. Kalkaanslag, een aanslag op uw afvoer

Ons water zit vol met kalk: door de jaren heen gaan buizen dan ook meer en meer dichtslibben door kalkaanslag en dat kan tot verstoppingen leiden.

3. Kattenbakvulling verstopt afvoerbuizen Een kattenbak schoonmaken en de kattenbakvulling in de wc doorspoelen… geen goed idee. Kattenbakvulling lost natuurlijk niet op en blijft op de bodem van de afvoerbuizen liggen. Samen met opgehoopt wc-papier zorgt dit voor een volledige verstopping.


4. Een wc-blokje in de afvoer

Een geurblokje kan de wc heerlijk doen ruiken, maar kan de afvoerbuis ook lelijk doen verstoppen. Vaak valt een geurblokje in het toilet zonder dat u er erg in hebt of omdat u er vies van bent om het weer uit de wc-pot te vissen. Eens het blokje zich vastzet in de bocht van de afvoerbuis, stapelt het wc-papier zich daar op en zit u binnen de kortste keren met een verstopte wc.


5. Septische put is vol

Een verstopping kan zich ook voordoen wanneer uw septische put vol zit. Dan is de oplossing simpelweg het ledigen van de put. Ook daar kunnen wij voor zorgen.


6. Afvoerbuizen zijn niet aangesloten

Het valt ook al eens voor dat de afvoerbuizen gewoonweg niet op de septische put of het riool zijn aangesloten. Dan is het mijn taak om deze problemen bij onze klant op te sporen en op te lossen.


7. Een verstopping door een verloren voorwerp

Kinderen, volwassenen, dementerende mensen durven al eens bewust of onbewust spullen in de wc gooien die een verstopping kunnen teweegbrengen. Dweilen, handdoeken, zwemkleding, pampers, kapot geknipte plastic flessen, speelgoed, … u kunt het zo gek niet bedenken of we vinden het wel een keer terug in de afvoerbuizen.


Welke reden ook de oorzaak is van uw verstopte afvoerbuizen: wij zijn er om u met raad en daad bij te staan om uw verstoppingsprobleem op te lossen, en dat doen we met hart en ziel!

Contacteer ons

29 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Heeft u last van een vieze geur in huis en vermoedt u dat het komt door een verstopte afvoerbuis van de wc of wasbak? Krijgt u te maken met een verstopte gootsteen? Of misschien het putje van de douch

Regulier onderhoud van uw riolering: tips om wateroverlast te voorkomen Wateroverlast krijgt een steeds grotere impact in ons dagelijks leven. De tegenwoordig steeds vaker optredende zware regenval l